Otto 3 månader

Oj vad tiden går fort, nu är det fyra veckor sedan vi hämtade hem vår lilla valp Otto. I början var han rädd för allt och ville bara vara runt oss. Nu är han en nyfiken valp som gärna hälsar på andra människor. Han charmar alla som ser honom. Otroligt hur glada och snälla folk blir som man möter 🙂

Nu sover han nästan hela nätterna och kissar nästan inte inne. Skriver nästan eftersom det beror på ifall vi i familjen förstår att han behöver gå ut. Det är ju inte alltid vi fattar och då sker små olyckor.

Han sover nedanför vår säng på en filt och markerar tydligt på kvällen att nu vill han lägga sig, då måste också jag lägga mig annars blir han ”sur”. Men för min del är det ju bra för då kommer jag i säng.

Vi har också börjat med att lämna ensam en stund och det går över förväntan. Han gnäller lite men sedan lägger han sig i sin korg och sover. Hur bra som helst!

Vi har börjat på valpkurs på Noordhgårdens hundskola (http://www.noordhgardens.se/). Det går riktigt bra. De andra hundarna är ju lite äldre och lär sig fortare men jag tycker nog Otto klarar sig bra trotts allt. Nu har vi lärt oss ”sitt”, ”stanna” och ”kom”. Krävs verkligen mycket träning och gärna flera korta pass/dag. Men jag har fått in det och passar på när vi går ut. T.ex. I hissen övar vi ”sitt” och ”stanna”.

Varje kväll går vi på leksaks jakt och samlar in alla leksaker i en låda. De ligger verkligen över allt och han älskar att leka en liten stund med var sak. Men eftersom jag tycker det är så skojigt med nya saker har han mycket att välja på. Men det skall sägas, att trotts alla leksaker så gillar han våra skor, sockar, mattor, mm. Men så är det nog med alla valpar. Fick tipset att hälla cayennpeppar på sådant vi ville ha i fred. Men Otto slickade glatt på kryddan och tittade sedan frågande på mig.

Förra veckan var vi på Smådjursakuten i Kungälv (http://www.smadjursakuten.se/) och tog spruta. Han gnydde lite men sedan var det inte mer. Skönt för det är jobbigt när de blir ledsna.

När vi kom dit fick vi med smakprov på hundmaten Specific (http://www.veterinarbutiken.se/specific-hund/121-specific-allergy-management-plus-25-kg.html).  Otto verkar tycka om den och givet vis är det ett sådant där dyrt foder… Av någon anledning klarar jag alltid av att hitta det dyraste. Men är det bra och han tycker om det så är det väll värt det.

Han har sedan han kom till oss avverkat två halsband och i dag köpte jag ett tredje. Dels beror det på att han växer men också att det första verkade klia jätte mycket så vi bytte till ett läder halsband. Det är bättre och han kliar inte lika mycket.

Man kan väll säga att han kommit väl in i familjen och vi trivs med att blivit med hund!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: