Ett litet snedsprång

Ett litet snedsprång

Av: Denise Rudberg

Denna bok är den första i serien av så kallad ”elegant crime” som Denise Rudberg skrivit. Innan har hon skrivit romantriologi och ungdomsböcker.

I denna första bok får man stifta bekantskap med olika personer som sedan följer genom de andra böckerna.

Man möter Marianne Jidhoff som är en kvinna i övre medelåldern. Hon har precis blivit änka och gått tillbaka till sitt jobb som åklagarsekreterare, som hon varit tjänstledig från ett antal år.

Det jag tycker är härligt med denna kvinna är att hon har ”brister” och är normal. Hennes tankar avspeglar samhället vi lever i och det känns som om jag känner henne.

I boken möter man också Torsten Ehn som är utredare vid rikskriminalen och Augustin Madrid som är polisassistent. Två män som är motsatser och ändå hittar gemensamma punkter. De blir ett arbetslag tillsammans med Marianne och så Olle Lundqvist som är åklagare.

Boken var lite trög i början och det var jobbigt med alla personer. Men eftersom det var relativt korta kapitel och varje kapitel handlade om en del så underlättade det att hänga med i de olika svängningarna.

Alltefter som får man som läsare reda på hur huvudpersonerna tänker och känner, många detaljer om och kring deras omgivningar.

Bokens kriminalhistoria byggs upp under hela boken och det är först i slutet som allt faller på plats. Intrigerna är många och det är inte alla som reds upp utan man förstår att fortsättning kommer.

Under hela läsningen har jag skapat mig egna bilder och uppfattningar och jag är väldigt nyfiken på om det är så som jag tror…

Spänningen byggs upp och när första boken är utläst kastade jag mig genast på nästa.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: