Campingens mys

Det är nu tredje säsongen som vi står still på en alldeles ljuvlig camping.  Vi har en plats som är gömd mellan bergen och träden står inpå knuten. Där är vår frihet, där kan man vara bara sig själv och få kraft inför veckans arbete.

När vi åker dit packar vi våra väskor. Man kan ju tro att eftersom vi nu bott där länge och vagnen står på plats så borde allt ju finnas där. Men märk väl varje vecka har vi med våra väskor och de är fyllda till brädden. Så mycket man kanske skulle kunna behöva… ”not”

Lite stressigt är det innan vi alla sitter i bilen, innan man kollat så att spisen inte är på och sopporna är slängda. Ja, alla de där måsten som finns innan man låser ytterdörren för helgen.

Men väl på väg så kommer andningen igång och lugnet infinner sig. Jag har som en liten tradition att gå ur bilen vid campingens bom och gå genom området upp till vår plats. Det är så härligt att andas havsluften och njuta av tillvaron som man möts av.

När jag kommer upp till vår plast har familjen börjat packa ur bilen och in i förtältet. Det är jag som först går in i vagnen. Öppnar upp för fönstren och lyfter ut dynorna.

Sedan börjar jag packa in i kylen. Denna underbara kyl som rymmer allt man vill ha i den. Brukar säga att det är en liten ”Harry Potter” kyl. Medan jag packar in börjar min man hämta vatten och fylla tanken. Barnen går runt och kollar om något nytt hänt runt vagnen. Deras uppgift är att sopa av altanen från alla barr och kottar. Det blir otroligt med barr eftersom på berget över oss finns åtta ståtliga tallar.

På knappt en timme är allt beboligt och vi kan ta helg. Grillen tänds och vi äter kvällsmat och bara myser.

Livet på campingen är speciellt, man sitter ute i förtälten och bara har det trevligt. Ofta kommer grannar förbi och man sitter och pratar långt fram på småtimmarna. Framför allt så är det ett lugn.

Våra morgonrutiner brukar vara att jag vaknar går de 356 stegen till toan och tar efter det en härlig morgon promenad innan jag väcker resten av familjen. Sedan äter vi en långfrukost. Det brukar lätt bli diskussion om vem som skall diska, men det löser sig. Att diska kan också vara avkopplande och man träffar andra trevliga campinggäster.

Efter morgon bestyren som lika väl kan bli förmiddagsbestyren, gör familjen något tillsammans, promenad eller varför inte en tur till stranden. Givetvis är fikat med.

Dagens aktiviteter avslutas med något grillat. Dagen går fort och plötsligt är det dags att skynda sig till duscharna innan de stänger för kvällen. Så har det gått en dag och det är dags för sängen.

När vi skall hem drar vi ut på avfärden så länge vi bara kan, för det finns inget tråkigare än att sätta sig i bilen och åka hem. Innan dragkedjan på tältduken dras ner är det städat och fint och var sak på sin plats. Jag går ner med soporna och familjens bil hämtar upp mig vid bommen.

Innan vi är utanför området pratar vi redan om när vi kommer nästa gång och vad som skall göras då…

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: