En fantastisk dag med brukare och personal

I dag har vi i sociala utskottet fått möjlighet att få en rundvisning inom funktionshinderboenden och daglig verksamhet som vi har i Kungälvs kommun.

En fantastisk dag där vi fått träffa brukare och personal.

Vi började på ett boende för unga där vi fick se att lokalerna en gång i tiden hade varit riktigt bra men att det nu behövdes lite upprustning och kanske lite planändring för att funka i verksamheten.

Åter igen kom ekonomin upp, detta ständiga tråkiga ämne som vi inte kan komma undan. Men om vi i stället börjar tänka ur ett Socioekonomiskt perspektiv så hade vi kunnat ”tjäna” pengar på att ändra om lite här och där. Visst finns kostnaden för insatsen just här och nu, men vi kan slippa än mer omfattade kostnader som kommer i framtiden om man inget gör.

I stort sätt alla de verksamheter vi besökte i dag hade behov av renoveringar. Underhållet var uruselt, och i några fall påverkade detta de som använde lokalerna. Jag som haft ett par hus vet hur viktigt det är med kontinuerligt underhåll. Hoppar man över ett år blir det snabbt kostnads konsekvenser kommande år. Gör man då som i kommunen så är det katastrof. Hur man kan välja bort underhållet är för mig helt oförklarligt. Det är ju inte så att det försvinner om man inget gör!

Jag undrar vad det finns för planer när det gäller underhållet? För visst är det så att det finns en plan?

Alla de människor (både brukare och personal) vi mötte var glada och berättade om sin verksamhet. Personalen var otrolig på att hitta på saker och genomförde en massa bra aktiviteter med brukarna. Vilket otroligt jobb de tillsammans genomför. Och framför allt vilken bra verksamhet vi har i Kungälvs kommun när det gäller de dagliga verksamheterna för de funktionshindrade.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: