Ko-vändning, går det?

Ibland händer saker och tankar får sig en snurr. I dag när jag hörde på nyheterna om att vi äntligen vänt i opionsiffrorna och att det är på väg upp igen för socialdemokraterna, enligt en undersökning från Sifo som presenteras på Svenska Dagbladet (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lofven-gav-s-ett-rejalt-lyft_6862777.svd) i dag. Jag hoppas och tror att det från och med nu bara kan gå uppåt och att vi 2014 vinner valet igen!

Men samtidigt har tv4 nyheter en intervju med Maria Wetterstrand där hon tror att de i Miljöpartiet kan ha svårt för att sammarbeta eftersom Löfven har tankar om att bygga nya kärnkraftverk för att ersätta de gamla. Hon säger att hon inte tror att man från ena dagen till andra kan svänga med åsikter och ändra sig.

Detta får mig osökt att tänka på Kungälv och vårt politiska läge där tidigare moderaten Maria Källberg lämnar sitt parti och går över till MP (http://www.kungalvsposten.se/maria-kjellberg-lamnar-m-for-mp). I ett nafs så blir hon invald till Kommun Styrelsen och tar då plats som Miljöpartist! I mina ögon är det verkligen en ”ko-vändning”. Nu känner jag inte Maria så jag kan ha helt fel (vilket jag hoppas) hon kanske axlar Anders Hellings början på kampen om miljöfrågorna i kommunen alldeles ypperligt. Hoppas även att vi kan sammarbeta om vissa frågor så att våra gemensamma tankar går att genomföra. För visst är det så att även vi socialdemokrater tänker på miljön och arbetar för att våra barn kan ha en framtid!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

En tanke på “Ko-vändning, går det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: