Rosenlunds naturreservat

Ett av mina favorit ställen är skogs stigarna runt Rosenlunds naturreservat som ligger på Koön. För att komma dit kör man in vid ställverket och upp för backen. Där finns det parkering, om det är fullt kan man följa vägen så finns det ytterligare en parkering.

Slingan är olika stigar över stock och sten och på flera ställen har man möjlighet att välja olika vägar. När vi gick där 19/12-20 var det hyfsat blött och vid flera ställen var det svårt att passera. Vid ett ställe gick vi genom vatten… Men har man en sko med rejäl sula eller ännu bättre stövlar så klarar man sig även genom de blöta passagen.

Under vissa delar av promenaden känner man att man går på en gammal väg, och det går nästan att höra vagnshjul som snurrar upp för vägen. Stigarna går mellan träd och i vissa fall bergskrevor. Man tar stentrappor högt upp på berg med fantastisk utsikt och utefter strandkanten där havet ligger öppet. Ett av utsikterna kallas Danska utsikten.

I bland känns stigen fel att gå då man passerar nära husknuten på vissa utav villorna som ligger där. Men fortsätt rakt fram så ser man att stigen finns kvar.

Det sägs att Kung Oscar gick på stigarna här ute och på ett ställe finns hans namnteckning inristat i berget. När vi gick slingan hittade jag inte stället men vet att jag sett det vid tidigare promenader.

Rosenlunds naturreservat ca. 4km

+ & –

+ bra parkering
+ trevlig natur
+ varierad miljö, skog, berg och hav
+ många trevliga små ”vrån” som man kan sitta vid

– ingen karta på stigarna
– inte utmärkt vart man kan gå
– lite blött och lerigt på vissa ställen

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: